Bergholtz Trädgård - Trädgård och hantverk
Vi värnar om det gamla hantverket, då det gamla står för noggrannhet, hållbarhet och vad vi tycker stilfullhet.

Om oss

Bergholtz trädgård och Hantverk består utav Herr och Fru, Göran och Caroline. Vi startade vårat företag hösten 09, då vi hade längtat länge nog om att ha, och driva ett trädgårdsföretag. Så till verket. Att få vara ute och arbeta, att känna årstidsskiftningarna och få ta del av årstidernas arbetsuppgifter är underbart. Vi båda har ett stort och brinnande intresse för djur och natur. Vi tycker det är väldigt kul att stapla sten i olika former och miljöer, man kan ju göra så otroligt mycket med sten. Sprängstensmurar, helt oslagbara i våra svenska trädgårdar och har gamla anor. Lite personligt: Jag Caroline har ett förflutet som florist med gesäll. Har arbetat på Handelsträdgårdar och blomsteraffärer i 14 år. Sen utbildade jag mej på Grebbestad folkhögskola till krukmakare.
Uppvuxen i storstad och en längtan till en egen gård har jag alltid haft, det har jag nu, tillsammans med min man och våra två barn och alla våra djur. Och jag Göran är född och uppvuxen i Falkenberg, har jordbruksutbildning med tillval skog i bagaget. Har varit lantbruksarbetare till 2001, då jag skolade om mig till trädgårdsanläggare, för jag tycker om att bygga och forma saker.
Har sedan dess varit kvar i trädgårdsnäringen, med anställning i skogen vissa vintrar. Nu som egna kan vi verkligen få ut våran skaparlust, vilket vi aldrig vill byta bort.